A Teremtő Önismeret oktatásra jelentkezők első csoportjának montázs-képe látható. Ők voltak a bátrak, Akik utat törtek és győztek! Legyőzték régi ellenségüket, a félelmüket, hogy a lelkükből feltörő Teremtő erővel léphessenek új jövőjük útjára. Bátorságukért köszönet! Útjukat kísérje áldásunk, Tőlük hálával búcsúzunk!

A Teremtő Önismeret hasznosságáról, eredményeiről, működéséről, működtetéséről részletesen, a már nálam járt emberek leírásaiban olvashatsz a Blogban:

Blog

Milyen érzésekkel vagy elképzelésekkel érkeztél a Teremtő Önismeret oktatásának kezdésekor?

A tanfolyam megkezdése előtt már voltam Enikőnél egyéni konzultáción. A személyes találkozás után miután kiléptem az utcára, olyan tisztának és kiegyensúlyozottnak éreztem magam, mintha kicserélődött volna bennem valami. Bár már a telefonos bejelentkezésem után meglepődve tapasztaltam, hogy még nem is találkoztam vele, de már valami elindult bennem. Elkezdtem otthon nagytakarítani, tárgyakat, ruhákat kiselejtezni. Vágytam rá, hogy ne legyenek felesleges holmijaim.
E.

Nagy kíváncsisággal és nyitottsággal érkeztem. Sosem véletlen, hogy mikor milyen út, tanítás jön szembe velem, ehhez is így álltam hozzá: csakis a javamat szolgálja, valamiért most épp erre van szükségem.
Barátnőm említette, hogy talált valami érdekeset a youtube-on, ami teljesen kapcsolódik az eddig általunk megismert-tanult technikákhoz, de ez lesz az I-re a Pont! Ő már egyszer járt Enikőnél, láttam Nála, milyen pozitívan hatott az amúgy nagyon zűrös életére és nekem ennyi elég is volt. Gondoltam: “Ez” csak valami jó dolog lehet, amitől fejlődünk, alakulunk, gyógyulunk…stb.  Így hát eljöttem és elszántan elhatároztam, hogy végig járom a tanfolyamot.
Z.

Elvárások nélkül érkeztem a találkozóra, hagytam, hogy a dolgok megtörténjenek. A lelkem, ami nem hagyott nyugton, mondta – menjek-menjek, jó döntést hozok.
K.

Pár éve már foglalkozom önismerettel és a lehető legjobbkor jött velem szembe a Teremtő Önismereti oktatás, mert úgy éreztem akkor, hogy sok mindenben változtam, de egy kicsit megrekedtem. Kíváncsisággal vártam az első alkalmat, viszont afelől nem volt kétségem, hogy hasznomra fog válni. Elvárások nélkül jöttem, azt érzem, hogy egy nagy lépcsőfok lesz az életemben.
A.

Kíváncsian vártam.
L.

Sikerült megéreznem az utolsó pillanatban, hogy van még helyem a csoportban. Először visszamondtam a jelentkezésemet, de a képzés kezdése előtt egy hívószóra hallgattam. Az álmok sokat segítettek, ahol láthattam, ahogy egy kismadár az ujjamra száll, és felemel. Így sikerült meghoznom a döntést szívből, ez volt az ok pillanata.
L.

Voltak-e ellenérzéseid az oktatás alkalmával, vagy bizalommal telve befogadó voltál végig?

A fentiek ellenére mégis vegyes érzelmekkel érkeztem a Teremtő Önismeret oktatás első napjára. Mégpedig azért, mert már annyi sok helyen jártam, gondolok itt látókra, gyógyítókra, mindenféle tanfolyamokra és valahogy egyik sem nyújtott számomra megoldást. A megoldásra váró feladataim pedig, amik miatt elindultam önmagam megismerésére, csak tornyosultak: párkapcsolati nehézségek, a férjem italozása, a gyerekem miatti aggodalmaim, testvéremmel, szülőkkel való rossz viszony, munkahelyi nehézségek, fásultság.
E.

Nem voltak ellenérzéseim, nagyon elfogadó természet vagyok, ugyanakkor egy kicsit rossz érzés fogott el, amikor Enikő bejelentette, hogy nem lesz itt a következő alkalommal. Nem tudtam elképzelni, mi lesz helyette, DE: óriási élmény volt az a szombat, amikor ” Ti, a Csapat” készültetek! Nagyon sokat kaptam, talán attól is, hogy nagyon éreztem a mély összetartozást köztetek…
Z.

Nem volt ellenérzésem az oktatással kapcsolatban, bizalommal telve voltam végig, mert éreztem, egy nyelvet beszélünk.
K.

Teljes bizalommal álltam az oktatáshoz, az oktatókhoz.
A.

Nem volt semmilyen ellenérzésem.
L.

Ahogy fejlődtem, úgy váltam egyre befogadóvá. Inkább sugárzóan boldoggá váltam, ahogy az önismeret tudatos útjára léptem. A szívből hozott döntés az ami Neked jó, az Nekem is jó állapotára, vagyis a minden egybe vezet. Ez maga a hitvallásom.
L.

A személyes naplód elolvasásával pár mondatban leírnád azt a folyamatot, ahogy elindult Benned a felismerések általi változás?

Kissé nehezen oldódtam első alkalommal, de minden, ami elhangzott, éreztem a lelkemnek szól. Eleinte kicsit féltem a meditáció közben, de ez már elmúlt. A változás bennem és a körülöttem élőkben igen hamar elindult. Egy régi ismerősöm megkérdezte tőlem: „nem gyors ez egy kicsit?” Ekkor elbizonytalanodtam, hogy folytassam-e. Folytattam és ennek örülök, mert senki más nem tudhatja, hogy nekem mi jó, mi kell, csakis én! Ez is egy próbatétel volt, hogy hagyom-e magam befolyásolni!
E.

Egyre hosszabb ideig sikerül “ébernek” maradnom, a magas rezgés szintet tartanom, ez pedig azt hozza, hogy egyre “tisztábban látok”, jó döntéseket hozok, kiállok magamért, felelősséget vállalok, jót teremtek (:
Egyre hamarabb észreveszem, ha bekerülök egy játszmába és az árnyékszemélyiségek kezdenek működni helyettem. A lényeg, hogy ezt akkor, rögtön “a magentába leviszem” és az alkímiával megszabadulok tőle, mondhatni szinte már sportot/játékot űzök belőle, hogy milyen hamar sikerül felismernem.
Mindig olyan újabb élethelyzetek, emberek, felismerések, tapasztalatok, könyvek kerülnek az utamba, amire hamarosan vagy nekem vagy másnak a környezetemben nagy szüksége lesz.
Az én “jó” állapotom átragad a köröttem levőkre is, férj, gyerekek, család, barátok, ismerősök, bárki.
Z.

Nem kellett sok időt várnom, már az első találkozáson elindult egy változó folyamat. Megértést, értelmet nyert az eddigi életem. Felismertem ok-okozat miértjét, és őszintén mondhatom az élettől kapott sok-sok fájdalom szeretetté változott.
K.

Intenzíven figyeltem a környezetem, az eseményeimet és amihez rossz érzés társult, azt Enikő módszerével alkímiáztam és azután, egyelőre nem jött velem szembe. Más emberek vesznek körül, megoldódnak a dolgok anélkül, hogy eldönteném, hogy hogy oldódjanak meg, kedvességet kapok, egyszerűbbek, harmonikusabbak a mindennapjaim. Van, amikor jön valami, ami borítja a kiegyensúlyozottságot, még nem látom, hogy ezt hogyan kezeljem, egyenlőre teljesen jól van így.
A.

Tudatosan figyelem, hogy mi és miért billent ki az egyensúlyomból és utána magentázom. Az egom nagyon erős volt, már sokszor észreveszem amikor át akarja venni az irányítást.
L.

Ahogy az álmaimat jegyzeteltem, úgy sikerült a saját magam forrásával közelebb kerülnöm, így az álmok, sugallatok segítenek továbbra is a fejlődésemben, döntéseimben.
L.

Mennyire mertél szembesülni? Rögtön kinyíltál magadnak, vagy idő kellett hozzá?

Felismertem azokat az érzéseket, amiket a konfliktusaim által bárkivel kapcsolatosan átéltem, ilyenek például, mint a: harag, gyűlölet, meg nem értettség, kishitűség, irigység, stb. Rá kellett látnom, ha tetszik, ha nem, bennem is megvannak. Addig fognak ismétlődni azok az élethelyzetek, amik lehúznak, amíg saját magam nem szembesülök a fentiekkel és a megfelelő technika alkalmazásával nem alkímiázom át őket. Ahogy szeretetté válnak bennem, tudom magam szeretettel elfogadni. Ennek a gyakorlatban való megvalósítását tanultam meg.
Eleinte nehezen fogadtam el azt a tényt, hogy azok a tulajdonságok, amikért az anyósom nem csípem, azok bennem is megvannak. Nagy nehezen, egy hónap is kellett hozzá mire elfogadtam, mert megbizonyosodtam erről. Ma már tudom, ha valakit nem kedvelek valamilyen tulajdonsága miatt, az azért van, mert nekem mutatja, mit kell magamban meglátnom, kioldanom, alkímiáznom. Az átalakítások által egyre jobban érzem magam, elkezdtem szeretni magam és azokat is más szemmel nézem, akik a fájdalmakat okozták nekem. Ők a legnagyobb tanítóim, azok a személyek, akik a konfliktusaink által tanítottak és mutattak rá valamire. Hálás vagyok nekik. Sokszor azt hittem én mindenkinek jót akarok, és pont ezzel tettem a legrosszabbat nekik! Ilyen a túlságos féltés, a sajnálat. Nagyon nagy hatással vagyunk mi emberek egymásra szavak nélkül is.
E.

Megy a szembesülés, szeretek mindent gyorsan és azonnal (kissé türelmetlenül) csinálni. Épp ez az a dolog, amit gyerekkorom óta mindig a fejemhez vágnak, és amit most előnyömre tudok kovácsolni. Ahogy ezt magamtól megkaptam: “ezért a tulajdonságomért jöttem, ezzel feladatom van”…
Z.

Mertem szembesülni, rögtön nyitottam, ami döbbenet volt, mikor az elmém beemelte az egymás utáni felismerést.
K.

Mivel tudom azt, hogy magamért, a fejlődésemért teszem, őszintének – bár volt, hogy nem volt könnyű – kell, kellett lennem magamhoz. Beindultak körülöttem a változások, így átadtam magam a szembesüléseknek.
A.

Kinyíltam rögtön.
L.

Izgatottan vártam a meditációkat, ahol megtudhattam azokat a dolgokat, amik Velem kapcsolatosak. Ahogy elkezdtem észrevenni szokásaimat, úgy tudtam a tulajdonság szimbólumát kérni magam elé meditációban, és a módszert alkalmazva alkímiázni, fénnyé alakítani. Így a megnyílás folyamatossá vált.
L.

Régen az érzelmeidet meg merted élni, fel merted vállalni és most mi változott?

Régen az érzelmeim nem mertem kimutatni, most már igen! Erre egy példa: a mi családunkban nem volt szokás ölelkezni a szüleimmel. Én egy ideje azt éreztem a közelükben, hogy úgy megölelném őket! Csakhogy közbeszólt az egóm, mit szólnak, hülyének néznek?! Sok alkalmat elszalasztottam és nem hagyott békén ez az érzés, hogy tegyem meg addig, amíg itt vannak és megtehetem! Ne akkor bánjam, amikor ők már nem lesznek. Megtettem, azóta szokássá vált és nem néznek hülyének…
E.

Érzelmeimet sikerül jobban kifejeznem, inkább úgy, hogy kiállok magamért és egyre jobban meg tudom fogalmazn,i mi zajlik bennem és mi a véleményem a dolgokról. Törlődik a másoknak való megfelelés-kényszere. Sajnos nincs bennem nagy empátia-együttérzés-képesség, mintha védőburkot vonnék magam köré, hogy úgy tudjak segíteni, vagy továbblépni, nem merülök bele az ilyen mély érzésekbe. Ezt tanulom, de addig az intuícióra-ösztönre-megsejtésre támaszkodom, ami meg jól megy (:
Z.

Az érzelmeimet meg mertem élni, de csak magamban, a külvilág felé nem mutattam. Sok minden beragadt a lelkemben. Mivel nagyon érzékeny vagyok, az elmúlt hónapokban sokat változott, hogy ami végigáramlik rajtam, azt merjem vállalni, és kimutatni.
K.

Nagyon zárkózott ember voltam, ami az érzéseim kimutatására is vonatkozik – nem egyszer hívtak jégkirálynőnek –, nagyon sokat javult a helyzet, de még dolgozom rajta…
A.

Nem mertem kimutatni, de amikor én kimutatom, akkor a másik is. 🙂
L.

Teljesen ismeretlen terepként, az érzelmeket sikerült újra aktivizálnom azzal, ahogy a hivatásomat megélve, az intuíción keresztül engedtem áramolni azokat az energiákat, amik jöttek. Így változtam érzékeny emberből még érzőbbé, együttműködőbbé.
L.

Spirituálisan nyitottabb lettél? Miben nyilvánul meg?

A tanfolyam által nyitottabbá váltam szinte mondhatnám, hogy az egész világ felé. Elkezdtem újra kötni, egy női tornára járni, ráleltem a hivatásomra, amit most még csak gyakorlok, de már sokkal nagyobb önbizalommal. Kimerem mondani a véleményem, sőt jól is esik! Megtapasztaltam mi a különbség, ha a döntéseimet ésszel vagy szívből hozom meg. Az embereknek nem a külső személyiség jeleit nézem, hanem a lelküket. Megtapasztaltam a most hatalmát, ha a pillanatban élek nincs félelmem, fájdalom. Nem csak a testemmel azonosítom magam, hiszen csupán egy eszköz a tapasztalásaimhoz.
E.

Spirituálisan sokkal nyitottabb lettem. A számomra új magenta-alkímiás meditációban minden alkalommal mást-mást viszek le, néha elmélyültebben, sokszor csak a reggeli Duna-parti séta és biciklizés közben. Naponta előveszem a családtagjaimat, szeretteimet, vagy az adott nehezebb helyzetüket és rezgésszint emeléssel energetizálom, aranyszinuszozom, a feltétel nélküli szeretettel átitatom őket. Nagyon jól működik!
Új élményem: a mélyebb tudatban átélt meditációban mindig “beúszik” Valaki vagy Valakik képe, arca és “jönnek”, utaznak velem, mintha bejelentkeznének, hogy most nekik van szükségük az egyetemes szeretet fényére. És ami a csodás tapasztalat, hogy az Illető utána jól van!!!!! Egyek vagyunk??
Egyéb ehhez kapcsolódó spirituális olvasmányok is megtalálnak, az ilyen témájú filmek is új értelmezést nyernek.
Z.

A spiritualitás mindig nagyon fontos volt az életemben. Most más minőségben élem meg, Emlékek törnek fel bennem.
K.

Még jobban figyelem a külvilág jelzéseit, hallgatok a megérzéseimre, hallom a belső csendet.
A.

A megérzéseim erősebbek lettek. 
L.

Az energiákat figyelembe véve, a valóság olvasatában sokkal áramlóbb lettem, ahogy a szívemből elkezdett spirál alakot felvenni az energia a jobb agyféltekémbe. Az áramlásnak engedve, így vált alázattá a bal agyféltekém, így készült el a remekmű, a mesterhármas, a hármasegység.
L.

Kik azok a személyek, akikkel megváltozott a kapcsolatod és ez javult vagy romlott?

Jobban eltudok beszélgetni bárkivel, az emberek keresik a társaságom, segíteni tudok nekik. Rálátok a régi dolgok miértjeire. A tanfolyam által a szüleimmel nagyon nagymértékben javult a kapcsolatom. A fiam, amióta nem féltem, azóta sokkal magabiztosabb, kiegyensúlyozottabb. A férjemmel való kapcsolatom jó irányba halad, hogy már nem a hibát keresem benne, hanem érző lényként tekintek rá és már megtudjuk beszélni az érzéseinket. A testvéremmel és az anyósommal is sokkal megértőbb lettem.
E.

Óriási élményem, hogy a Teremtő Önismeret meditációk óta végre elfogadón tudom szeretni a mostohalányomat. 10 éve nem sikerült, mindig csak a számomra nem kedves édesanyját láttam benne, aki ilyen, meg olyan…. stb. “Kidolgoztam” a kicsinyesség, irigység, féltékenység, stb. árnyéktulajdonságaimat. Megjegyzem, hogy semmi okom nem volt rá, hogy az legyek, de a lényeg, hogy nem tudtam kedves lenni vele, mert bekapcsolt valami… ÉS MOST SIKERÜLT!!!!!! Ha néha  előjön még negatív érzés vele kapcsolatban, hamar tudatosítom és alkalmazom a megfelelő technikát, így máris felszabadulok. NAGYON JÓ ÉRZÉST és biztonságot ad, hogy van egy technikám, amivel segíthetek magamon, a környezetemen, jobbá tehetem a Világot kicsiben, magam körül kezdve, „főállású tevékenységként” bárhol, bármikor!!! (Érzem, hogy alakul a segítői “munkám”).
A férjem elfogadó és támogató az önismereti fejlődésem iránt. Amikor nem fogadom el a véleményét, mert csak megfelelésből már egyre kevésbé teszek meg dolgokat, akkor meglepődik, de összességében azt látja, hogy minden szépen megy a maga útján, megoldódnak a régen elakadt helyzetek, vagy jó irányba indulnak el. Olykor már kéri is, hogy ekkor és ekkor “gondoljak Rá”…
Z.

Legfőképp a Szüleimmel változott meg a kapcsolatom. Ez már nagyon régi dolog volt, és most teljesen megváltozott. Azt gondoltam nem szeretnek, de óriási nagyot tévedtem.
K.

Anyukámmal nagyon sokat javult a kapcsolatom, sokkal szeretetteljesebb, elfogadóbb vagyok vele, közelebb kerültünk egymáshoz. Édesapám és a nagyapám – akik már nincsenek köztünk – alkoholizmusára is már máshogy tekintek, megértettem miről szólt ez náluk és így már a haragom is elszállt irányukba. Alapvetően megváltozott az emberekhez, a családomhoz fűződő viszonyom sokkal megértőbb, toleránsabb vagyok velük. Csak javulásról tudok beszámolni!
A.

Apukámmal harmonikusabb lett a kapcsolatom, Anyukámmal meg jobb lett.
L.

A szüleimen vettem azonnal észre, utána a rokonaimon, barátaimon és munkatársaimon azt, ahogy én megváltom magamat, úgy változnak és emelkednek ők is. Mindenki a saját maga fejlődése menetében, oktávján segített Nekem abban, hogy milyen szerepet, tulajdonságot tükröz felém. Így az árnyék-én tulajdonságokat alkímiázva vált Bennem egyetemes szeretetté rengeteg kapcsolat. Ebben segít a magenta meditáció, ami hatására tudjuk kioldani karmaszálainkat.
L.

A magadról alkotott véleményed, hited, önismereted honnan-hova jutott?

Nagyon örülök, hogy ezek után nem kell tanácsot kérnem senkitől, mert én egyedül, magamban megtalálom a megoldásokat, hiszen csak én tudom, hogy mi a legjobb nekem!  Az önmegismeréssel oldom meg minden problémámat, azaz maga az önmegismerés oldja meg és oldja ki a problémákat. A bennem elindult változás elsőként a saját életem változtatta meg, valamint hatott a környezetemre, ezáltal az egész világra és ez nagyon jó érzéssel tölt el!
E.

A magamról alkotott véleményem változott, az önismeret egyre mélyül, egyre erősödik a magamba vetett hitem, egyre biztosabb a “tudásom”. Ami nagyon izgalmas, hogy ez csak az ÚT eleje, ezért valószínű, még sok érdekes tapasztalás vár rám és egyre több eszközöm és tudásom lesz ahhoz a “segítő-szolgálathoz”, amit a nagycsaládos Anya-Feleség, meg az Alkotóművész hivatás mellé választottam.
Z.

A magamról alkotott véleményem, hogy egyre nagyobb nyugalom van a lelkemben. Ez fontos nekem. Igyekszem egyre éberebb lenni a körülöttem lévő eseményekre, és hogy a Legfelsőbb Énem vezéreljen az utamon.
K.

Folyamatosan erősödik bennem önmagam szerethetősége, magabiztosabb vagyok. Nőiességemben is sokat változtam. Tetteimet a magamba vetett hit irányítja, bár „egopajti” ott ugrál még néha a régi félelmeimet lobogtatva egy transzparensen, de sok esetben nem kap már figyelmet. Úton vagyok magam felé és ez az út egyre szélesebb, tisztább, fényesebb.
A.

A hitem sokkal erősebb, nagyobb az önbizalmam, jobban szeretem és elfogadom magam.
L.

Azzal a reménnyel, amit hoztam szeretetet, biztossá vált Bennem, hogy ez az az út, az önismeret, ahol megtalálhatom azt, amit szeretnék. Így váltam eggyé az utammal.
L.