Ahol vagy-ok

2094 Nagykovácsi, Turista út 2.,

amely a Google Térképen a https://goo.gl/maps/xC4fFR1bs7syA3C59 link megnyitásával tekinthető meg.

Amennyiben GPS-alapú navigációval szeretnéd elérni a Turista út 2. számot, felhívom a figyelmed arra, hogy nem minden navigációs rendszer mutatja megfelelően az elérhetőséget, ezért kérlek, az általad használt eszközön az alábbi GPS-koordinátákat add meg, hogy a Turista út 2. szám alá eljuss: 

47.58414228604182, 18.899486711854912


Nagykovácsi, Turista út 2.


AUTÓVAL A SZÉLL KÁLMÁN TÉR (RÉGI MOSZKVA TÉR) FELŐL

Ha nem használsz semmilyen navigációs rendszert, az alábbi útvonalon javaslom megközelíteni a fenti címet:

1. TÉRKÉP

A Széll Kálmán térnél (régi Moszkva térnél) fordulj be a Szilágyi Erzsébet fasorra és menj rajta végig egyenesen, majd tovább a Hűvösvölgyi úton, amely a Szilágyi Erzsébet fasor megszakítás nélküli folytatása. A Hűvösvölgyi úton a MOL benzinkútnál fordulj balra, ahol tábla is jelzi a Nagykovácsi felé vezető út irányát. Az erdőn átvezető út megszakításaként körforgalomba jutsz, kérlek a körforgalomból egyenesen menj tovább a Nagykovácsi úton, amíg el nem érkezel Nagykovácsiba. Amikor elhagyod a Nagykovácsi helységnévtáblát, az út jobb oldalán, a sarkon lévő ipari telepnél érkezel el az Ady Endre úthoz, amire derékszögben jobbra kell bekanyarodnod. (Az Ady Endre út előtt kb. 800 m-rel, bal oldalon látható az Amerikai Nemzetközi Iskola, amelyet elhagyva, érdemes figyelned jobb oldalra, hogy mikor érkezel el az Ady Endre út sarkán lévő ipari telephez.) Amikor befordultál az Ady Endre útra, kövesd végig az aszfaltutat, ami kanyargós, és az egyik éles bal kanyarral a Mátra utcában folytatod az utat az első jobb kereszteződésig, ami a Kálvária sétány. Kövesd a betonutat a Kálvária sétányon tovább, ami hullámvasútszerűen vezet a domb tetején egy öt utcát összekötő kereszteződéshez, ahol elérkeztél az úticélodhoz, a Turista úthoz. Rögtön balra a saroktelken látod a rönk-téglaházat, ami a Turista út 2. szám, melynek utcafronti oldalát fehér murva borítja. A kocsiddal itt tudsz megállni.

Nagykovácsi zsákfalu, ahol nincs átmenő forgalom, csak célforgalom. A lent leírt útvonal egy nagyon szép erdei út, amely néhol kacskaringósabb vagy meredekebb útszakaszokon vezet keresztül. Ha sötétben közlekedsz ezen az útvonalon, kérlek légy fokozottan éber, mert az est leszálltával sok vadon élő állat kel át az autóúton.

 

TÖMEGKÖZLEKEDÉS ESETÉN

2. TÉRKÉP

– Kérlek, a Széll Kálmán térről (régi Moszkva tér) utazz az 56-os vagy a 61-es villamossal egészen Hűvösvölgy végállomásig (ez kb. 15-20 perces villamosút).
– A Hűvösvölgy végállomásnál, kérlek, szállj fel a 63-as buszra, mely a villamosok végállomásától egy pár lépésre található. A busz menetrendjének linkje: https://bkk.hu/menetrendek/#63 
– A 63-as busszal, kérlek, utazz Nagykovácsi „Teleki-Tisza-kastély” buszmegállójáig, mely kb. 20 perc. A buszmegálló előtt az út bal oldalán láthatod az Amerikai Nemzetközi Iskolát, majd a „Sebestyéndomb” megállót elhagyva megérkeztél a „Teleki-Tisza-kastély” buszmegállóhoz.
Felhívom a figyelmed arra, hogy az Ady Endre úttól erősen emelkedik a terep a Turista út felé, ezért megközelítését csak akkor ajánlom gyalogosan, ha kifejezetten szeretsz sétálni, túrázni. Ez a „túraút” kb. 10-15 perc. Azokkal, akik nem szeretnének gyalogosan feljutni, a velem való előzetes egyeztetés után a „Teleki-Tisza-kastély” buszmegállónál található parkolóban találkozhatunk, hogy autóval eljuthassanak a Turista út 2. szám alá.

3. TÉRKÉP

Image
A fenti térképen találod az 56-os és 61-es villamos ugyanazon helyen lévő megállóját a Széll Kálmán téren.
(A villamosok hűvösvölgyi végállomásához közel találod a 63-as busz megállóját. A 63-as busz részletes menetrendje: https://bkk.hu/menetrendek/#63)